Verwerkingsgroep seksueel trauma

Herken je 1 of meerdere van deze punten?

  • Je past je vaak aan anderen aan en weet niet goed wat je nou zelf wil
  • Je zou willen uiten wat er binnen in jou leeft en de kloof tussen jouw binnenwereld en de buitenwereld overbruggen
  • Je hebt moeite met seksualiteit
  • Je hebt het gevoel dat je zo veel meer in je mars hebt, maar het komt er maar niet uit
  • Je verlangt enerzijds naar intimiteit, maar anderzijds vind je het lastig om hier mee om te gaan

Als je traumatische ervaringen hebt opgedaan op seksueel gebied, dan bestaat de verwerking daarvan uit verschillende elementen. Vaak moet je eerst stabiliteit in je leven creëren, de ervaringen cognitief bevatten en emotioneel doorwerken. En dan? Ergens begint het leven daar pas. Een leven waarin je, in vaak onverwachte situaties, tóch weer wordt geconfronteerd met lichamelijke en emotionele beperkingen, met triggers die je belemmeren om vrijuit je leven te leiden.

In de verwerkingsgroep seksueel trauma heb je de mogelijkheid om een volgende stap te zetten in je proces. Om oog in oog te komen staan met de invloed die het trauma nog heeft, en om in het bewust worden hiervan je te bevrijden van deze last.

In zes sessies staan we stil bij de macht van de dader, de patronen die jouw vitaliteit verminderen en geven we je de mogelijkheid om weer in contact te komen met jouw authentieke kracht.

We zullen aan de hand van de theorie rondom traumaseksualiteit en systemisch werk je oefeningen bieden waarin je in contact kan komen (en blijven) met je gevoel terwijl je in contact staat met de groep. De uitwisseling en herkenning in de groep verdiept je eigen proces.

Ervaring oud-deelneemster:
Voor wat het waard is:
er is een kracht in mijn aangeboord, ik noem haar mijn licht, bron.
ik heb veel in het donker geleefd……niet in mijn kracht.
Hierin is verandering gekomen, en het begin van deze nieuwe fase is gevormd door het samen zijn en werken met jullie.

Voor wie

Dit is de juiste groep voor jou als je seksueel misbruik meegemaakt hebt. Je hebt al een stuk verwerking achter de rug, maar je wilt graag de negatieve invloed van die ervaring op je huidige leven verkleinen. Je bent toe aan een nieuwe stap en wilt deze samen met andere vrouwen zetten.

Door wie

De ochtenden worden begeleid door mij en Karen Koole (psychodramatherapeut en traumaseksuoloog). Beiden zijn we ook ervaringsdeskundige. De bijeenkomsten zijn o.a. gebaseerd op de methode van Peter John Schouten (traumaseksualiteit) en systemisch werk.

Karen Koole:

karen koole

Ik ben al heel lang geïnteresseerd in waarom mensen doen wat ze doen (of juist niet doen). Mijn eigen helingsproces heeft mijn inzicht en interesse daarin nog meer vergroot.

Seksueel misbruik heeft invloed op je geest en lichaam. Het zorgt dat er patronen ontstaan zijn, die er in je volwassen leven voor zorgen dat je niet je volledig potentieel kunt leven.

Ik geloof in de kracht en wijsheid van mensen. We hebben allemaal de mogelijkheid om onze wonden te helen, onze patronen te veranderen en het contact te herstellen met wie we van nature zijn. Hoe groot het trauma ook is, er is een deel dat ongeschonden en authentiek blijft. Daar weer contact mee maken geeft meer eenheid, geluk, vrijheid en plezier in je leven.

Lisette Stuip:

Ik ben zowel in de theorie als de praktijk op zoek gegaan naar een antwoord op de vraag hoe je contact kunt maken met je bron van levenslust. Trauma’s – vooral die op het gebied van seksualiteit – blokkeren vaak de toegang tot deze bron en verminderen je vitaliteit.

Het is mogelijk om die levenslust weer te ervaren, zelfs als je het gevoel hebt dat je die nog nooit écht hebt ervaren. Elke traumatische verwonding verdient het om met aandacht te worden behandeld, waarmee de pijn aan het licht kan komen en er een helend effect optreed. Ik vind het een eer om mensen te mogen begeleiden in het proces om meer in contact te komen met zichzelf en daarmee ook met de wereld om hen heen.

Data 

Zaterdag 26 september, 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 14 november & 28 november, van 10.00 – 13.00

Locatie & meer

De ruimte bevindt zich vlakbij het Amstelstation, aan het begin van de Weesperzijde

Kosten:
325 euro per persoon voor 6 dagdelen van 10:00 tot 13:00.

Aanmelden:
Aanmelden kan door een mail te sturen naar contact[at]karenkoole.nl

We werken in een kleine groep, rond de 6 mensen. Wacht dus niet te lang met aanmelden. We zullen je na je aanmelding een belafspraak maken om alvast kennis te maken en eventuele vragen te beantwoorden.

 

coronamaatregelen:
We houden in de groep 1,5 meter afstand en we vragen je om bij gezondheidsklachten thuis te blijven.