FAMILIEOPSTELLINGEN

FAMILIEOPSTELLINGEN

‘Ik ben eigenlijk geen therapeut – ik ben filosoof. Therapie en helpen is voor mij toegepaste filosofie – niet zomaar filosofie, maar een filosofie in dienst van het leven.’

Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden dan Bert Hellinger, de grondlegger van systemisch werk, heeft gedaan.

Mijn basis ligt in de filosofie. Zelfs voor mijn studies was ik al bezig met de vraag wat mensen drijft in het leven en wat voor krachten onder het oppervlak de dynamiek van een persoon, relatie, groep of cultuur bepalen.

Ik realiseerde me dat er een levenskracht schuilt in ieder mens, en dat het mogelijk is om die toe te laten en je te laten leiden in het leven. Het is natuurlijk ook mogelijk om hier – uit angst – weerstand tegen te bieden. Mijn doel is om mensen bij te staan die hun weerstand tegen hun eigen levenskracht willen onderzoeken.

Hiervoor pas ik zowel cognitieve als lichaamsgerichte methoden toe. Naast mijn basis als filosoof, en daarmee een uitgebreide training in helder denken, zet ik de methoden van systemisch werk en traumaverwerking in. Zo kun je contact maken met je weerstand én met de levenskracht die er is. In dat contact zit een diepgaande ervaring van leven en zingeving.